Logo

Landelijk Examen

De SKV wil met het invoeren van een landelijk examen de professionaliteit van de vertrouwenspersoon vergroten en het niveau van de uitstroom van de cursisten die een LVV geaccrediteerde basisopleiding hebben gedaan homogener krijgen. Lees op deze pagina meer over het landelijk examen. 

Doelgroep

Het landelijk examen is voor vertrouwenspersonen die vanaf 1 januari 2024 de basisopleiding volgen. Vanaf dat moment moeten alle cursisten een landelijk examen doen om het basisdiploma vertrouwenspersoon te ontvangen. Met het diploma kan men zich inschrijven in het landelijk register voor vertrouwenspersonen en lid worden van de LVV.

Inhoud examen

Het landelijk examen – dat bestaat uit een theoriedeel en een assessment - is vanaf 1 januari 2024 verplicht als de cursist de basisopleiding heeft afgerond en zich wil laten certificeren en registreren in het LVV register van vertrouwenspersonen. Meer informatie over het landelijk examen vindt u hier. 

Moet ik examen doen?

Er zijn nogal wat variabelen die bepalen of je als vertrouwenspersoon landelijk examen moet doen. Er is voor onder andere LVV-leden een stroomschema opgesteld dat u kunt doorlopen om zo te bepalen of de invoering van het landelijk examen consequenties voor u heeft.

Oproep registreren LVV-leden

Bent u LVV-lid en heeft u de basisopleiding vertrouwenspersoon met goed gevolg afgesloten in de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023, maar heeft u zich nog niet laten inschrijven in het register bij Hobéon? Doe dit dan zo snel mogelijk. U kunt nog tot uiterlijk 31 maart 2024 zonder landelijk examen de certificering aanvragen.

Iedereen die na 1 januari 2024 de basisopleiding gaat volgen is verplicht het landelijk examen te doen als men zich wil laten certificeren.